Pazar, Ekim 6, 2024
Ana SayfaSağlıkÇocukların Ateşini Düşürürken Yapılan Yanlış Uygulamalar

Çocukların Ateşini Düşürürken Yapılan Yanlış Uygulamalar

Kocakarı ilaçlarından antibiyotik kullanımına kadar birçok çözüm aranan çocuklarda ateşlenme konusunda yanlış uygulamalar zarar veriliyor.

Çocukların ateşini düşürürken yapılan hatalar konusunda doktorlar uyarsa da ebeveynler bilinçsiz ilaç kullanmaya, çocuğa sıcak duş aldırmaya başlıyor. Bu da ateşin düşme süresini uzattığı gibi, antibiyotiğe kazanan bağışıklık nedeniyle çocuğun tedavisini zorlaştırıyor. Her evde olan ateş düşürücüler 39 derece ateşe kadar ateşi düşürebiliyor. Ancak 39 ve üzerinde ateş görüldüğünde zaman kaybetmeden hekime gidilmesi gerekiyor.

Çocuklarda Ateşle Birlikte Neye Dikkat Edilmeli?

Çocuklarda temassız ateş ölçerler ya da klasik dereceler kullanılarak makattan ölçülen ateş 39 ve üzeri olunca yüksek ateş söz konusudur. Yüksek ateş aşağıdaki durumlarda acil müdahale gerektirir:

  • Vücut döküntüsü,
  • Kronik hastalıklar ve lösemi,
  • Karaciğer sorunları,
  • Bilinç kaybı.

İlk 3 yıl çocuklarda enfeksiyon ve bakteriler nedeniyle ateş görülebiliyor. Özellikle kreşe giden çocuklar sık sık hastalanıyorlar. Hastalıklara bağışıklık kazanılması durumunda bu ateşlenmeler azalabiliyor. Ancak doğru çözümler yapılması gerekiyor.

Çocuklarda görülen yüksek ateş nedeniyle birçok ciddi sorun yaşanıyor. Bu durum ölümcül etkilerle bile sonuçlanabilir. Bu yüzden düzenli olarak ölçüm yapılması ve çocuğun yakından takip edilmesi çok büyük önem kazanıyor.

Çocuk Serin Tutulmalı

Çocuklar ılık suyla duş aldırıp üzerleri örtülmeden soğuk suya kompresi yapılmalıdır. Yüksek ateşin düşürülmesi için ne yapmalı diye merak edenler ilk olarak soğuk suya batırılan bezle çocuğu serinletmeye başlarlar. Sıcak duş ya da üzerini örmek işe yaramıyor. Sirkeli su da ateşin azalması için ter-cih ediliyor. Kollarının altına, başına serinlemesi için bu kompresler yapılabiliyor. Çocuklarda kronik hastalıklar görüldüğünde ateş çıkıyorsa en kısa sürede hekime gidilmesi gerekiyor. Bu durum ciddi bir hal alırsa ve ateş ishal ve kusmayla görülürse zehirlenme ya da farklı bir enfeksiyon görülebilir.

BENZER İÇERİKLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

popüler içerikler

SON YORUMLAR