Valorant gün geçtikçe popülerliğini arttıran Riot Games’in sunmuş olduğu çevrimiçi tabanlı bir FPS oyunudur. Biz de bu popülerliği sebebiyle Valorant en iyi crosshair ayarları 2021 adlı yazımızı sizle paylaşmaya karar verdik.
Valorant’ı hemen hemen tüm oyunseverler duymuştur. Popülerliği özellikle de sunucusunu barındıran ülkelerde günden güne artmaktadır. Tabii ki bu popülerliğin artmasında Riot Games’in getirmiş olduğu yenilikler, güçlü hile yazılımını kullanması ve hileye karşı sıfır tolerans politikası ve oyunun sürekli olarak gelişimi örnek gösterilebilir.
Özellikle geçtiğimiz sene Türkiye’de en çok oynanan oyunlar listesine 13. sıradan giren oyun gün 2021 yılında ise ilk 10’a girmeyi planlamaktadır. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de en çok oynanan çevrimiçi FPS oyunları arasında ise 2. sırada yer almıştır.
Bu denli önemli oyunda her oyuncu bulunduğu liglerden daha yüksek liglere çıkmak için her gün birçok crosshair araması yapmaktadır.
Valorant’ta crosshair neden çok önemlidir?
Valorant FPS tabanlı bir oyuncu olduğu için crosshair önemi de oldukça yüksektir. Crosshair’ın Türkçe karşılığı ise nişangâh olarak bilinmektedir. Nişangâhınız ne kadar iyiyse oyunlardaki düşmanları vuruş ihtimaliniz de aynı oradan yüksek olacaktır.
Bu crosshair oyuna girdikten sonra ekranın ortasında belirir ve oyun boyunca da ekranın tam odak noktasında kalmaya devam eder. Nişangâh yapımının birçok yöntemi bulunsa da biz oyunun sunmuş olduğu panel yardımıyla en iyi crosshair ayarını nasıl yakalayabileceğinizin ipuçlarını vereceğiz.
Oyun üzerinde yapılan araştırmalar göstermiştir ki artı şeklinde kullanılan nişangâha sahip oyuncular nokta olarak nişangâh kullananlara göre daha başarılı vuruşlara sahiptirler. Bunun temel sebebi ise nokta kullanan oyuncuların hedef alırken daha hassas reflekslere sahip olma ihtiyacıdır. Yani “•” kullanıyorsanız atmış olduğunuz mermiyle hedefi vurma ihtimaliniz tabi ki “+” kullananlara göre fazla olsa da anlık refleks olarak hedef almak diğer nişangâhlara göre biraz zordur.
Ayrıca renk seçimleri de çok önemlidir. Örneğin Icebox yani buz kutusu haritasında beyaz bir nişangâha sahip olmanız sizi dezavantajlı duruma getirecektir.
Valorant’ta bulunan nişangâh ayarları nelerdir?
Oyunun içerisinde sunulmuş olan panelde birçok ayar bulunmaktadır. Bu ayarlardan en önemlisi merkez noktadır. Çünkü nişangâhınıza merkez nokta koymanız daha hassas vuruşlar yapmanız için önemlidir.
Hareket hatası ise en gereksiz ayarlardan bir tanesidir ve genellikle oyuncuların %90’ı bunu kapatırlar. Hareket hatası, karakteriniz hareket ederken nişangâhınızın büyüyüp küçülmesi anlamına gelir.
Ateşleme hatası ise bir diğer gereksiz ayarlardan bir tanesidir. Bu da oyuncuların çoğu tarafından kapatılmaktadır. Ateşleme hatası da ateş ederken nişangâhınızın büyüyüp küçülmesi anlamına gelir.
Panel üzerinde bulunan ana çizgi, nişangâhın iç kısmındaki çizgileri etrafına dolgu yapar. İç çizgiler ve dış çizgiler ise nişangâhın etrafındaki çizgileri ifade eder. Merkez noktaya uzaklık ve uzunluk gibi ayarlar da buradan yapılır.
Valorant en iyi crosshair ayarları için ne yapmam gerekir?
Bu ayarlar tamamen sizin kendi tercihinize göre olsa da başarılı oyuncuları dikkate alarak hazırlamış olduğumuz şablonu kullanarak yüksek sonuçlar elde edebilirsiniz.
- Nişangâh rengi tamamen sizin tercihinize göre olmalı ancak açık renkleri tercih etmemenizi öneririz.
- Ana çizgi ise kapalı durumda olması gerekir. Ana çizgi saydamlığı değerinin genellikle 1, ana çizgi kalınlığı değerinin de aynı şekilde 1 olması ideal bir tercihtir.
- Merkez nokta açık olması tavsiye edilir. Birçok popüler oyuncu kapalı olarak da kullanmaktadır ancak nişangâhınızı artı olarak kullanacaksanız veya nokta olarak kullanacaksanız bu ayarın bir önemi zaten olmayacaktır. Görünüş değişmez. Aynı şekilde merkez nokta saydamlığı değeri 0, merkez nokta kalınlığı ise 1 olmalıdır.
- Atış esnasında soldurma özelliğinin kapalı olması tavsiye edilir.
- İzlediğiniz oyuncuların nişangâhını görmek tamamen kendi zevkinize göre ayarlanabilir.
- İç çizgi ile ilgili vereceğimiz ayarlar sırasıyla saydamlık 1, uzunluk 6, kalınlık 2 ve uzaklık 3.
- İç çizgi ilgili diğer ayarların kapalı olması tavsiye edilir. Bu ayarlar arasında hareket ve ateşleme hatası bulunur.
- Dış çizgi ile ilgili vereceğimiz ayarlar sırasıyla saydamlık 0, uzunluk 0, kalınlık 0, uzaklık 0.
- Dış çizgi ilgili diğer ayarların kapalı olması tavsiye edilir. Bu ayarlar arasında hareket ve ateşleme hatası bulunur.