SSL Nedir?
SSL, güvenli internetimizin bel kemiğidir ve hassas bilgilerinizi dünyanın bilgisayar ağlarında dolaşırken korur. SSL, kredi kartları gibi hassas bilgileri işlemese bile web sitenizi korumak için gereklidir. Hem web siteleriniz hem de kullanıcılarınızın kişisel bilgileri için gizlilik, kritik güvenlik ve veri bütünlüğü sağlar.
SSL, Hassas Bilgileri Şifreler
SSL’nin kullanılmasının birincil nedeni, İnternet üzerinden gönderilen hassas bilgileri şifreli tutmaktır, böylece yalnızca hedeflenen alıcı erişebilir. Bu önemlidir çünkü İnternet üzerinden gönderdiğiniz bilgiler hedef sunucuya ulaşmak için bilgisayardan bilgisayara aktarılır. Sizinle sunucu arasındaki herhangi bir bilgisayar, bir SSL sertifikası ile şifrelenmemişse kredi kartı numaralarınızı, kullanıcı adlarınızı ve şifrelerinizi ve diğer hassas bilgilerinizi görebilir. Bir SSL sertifikası kullanıldığında, bilgileri gönderdiğiniz sunucu dışında bilgiler herkes tarafından okunamaz hale gelir. Bu, durum bizleri bilgisayar korsanlarından ve kimlik hırsızlarından korur.
SSL Kimlik Doğrulaması Sağlar
Şifrelemeye ek olarak, uygun bir SSL sertifikası da kimlik doğrulama sağlar. Bu, bilgilerinizi çalmaya çalışan bir sahtekara değil, doğru sunucuya bilgi gönderdiğinizden emin olabileceğiniz anlamına gelir. Bu neden önemli? İnternetin doğası, müşterilerinizin genellikle birkaç bilgisayar aracılığıyla bilgi göndereceği anlamına gelir. Bu bilgisayarlardan herhangi biri web sitenizmiş gibi davranabilir ve kullanıcılarınızı onlara kişisel bilgilerini göndermeleri için kandırabilir. Bunu önlemek, yalnızca güvenilir bir SSL sağlayıcısından bir SSL Sertifikası alarak mümkündür .
SSL Sağlayıcıları Neden Önemlidir?
Güvenilir SSL sağlayıcıları, yalnızca birkaç kimlik kontrolünden geçmiş doğrulanmış bir şirkete bir SSL sertifikası verir. EV SSL Sertifikaları gibi belirli SSL sertifikası türleri, diğerlerinden daha fazla doğrulama gerektirir.
SSL Güven Sağlar
Web tarayıcıları, ziyaretçilerin bağlantılarının ne zaman güvenli olduğunu bilmelerini sağlamak için bir kilit simgesi veya yeşil çubuk gibi görsel ipuçları verir. Bu, bu ipuçlarını gördüklerinde web sitenize daha çok güvenecekleri ve sizden satın alma olasılıklarının daha yüksek olacağı anlamına gelir.
SSL’nin Dezavantajları
Performans , SSL’nin bir başka dezavantajıdır. Gönderdiğiniz bilgilerin sunucu tarafından şifrelenmesi gerektiğinden, bilgilerin şifrelenmemiş olmasına göre daha fazla sunucu kaynağı gerektirir. Performans farkı sadece çok fazla ziyaretçisi olan web sitelerinde fark edilir ve bu gibi durumlarda özel donanımlarla minimize edilebilir.
Genel olarak, SSL kullanmanın dezavantajları azdır ve avantajları çok daha ağır basmaktadır. Tüm web sitelerinde doğru şekilde SSL kullanmanız çok önemlidir. SSL sertifikalarının doğru kullanımı müşterilerinizin korunmasına, korunmanıza ve müşterilerinizin güvenini kazanmanıza ve daha fazla satış yapmanıza yardımcı olacaktır.