İşletim sistemleri; mekanik yapıları yazılımsal olarak yönetmeyi ve yazılım yoluyla kullanıp faydalanmayı sağlayan araçlardır. İşletim sistemlerinin yeni nesil programlara uyum göstermesi geliştirilmeleriyle mümkündür. Yapılan revizyonlar, güncellemeler kullanım kolaylığı sağlar.
Bizler gündelik işleminizi yürütmek için pek çok alanda işletim sisteminden faydalanırız. Telefonlar, tabletler, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar.. Bunların her biri birer işletim sistemine sahiptir. Pek çok işletim sistemi modeli mevcuttur. Fakat ne yazık ki bizleri çıkmaza sokacak birçok konuda pratik yöntemlerle çalışması amacıyla tasarlanmış sistemleri zorlayan durumlar mevcut.
Windows Başlatıldığında Neden Yavaşlar?
Sistemler cihazı ilk aldığımız da ki hız ve hareketli çalışma kabiliyetini gün geçtikçe kaybederler. Bunun sebebi ilk günden itibaren ihtiyaç doğrultusunda yüklediğimiz programlardır. Bunu cihazı açmada yaşadığımız yavaşlamayla rahatça gözlemleyebiliriz. Biz bugün var olan pek çok işletim sistemi modeli içinden Windows işletim sistemini konu alacağız. Bu sistemin beraberinde kullandığı, açılış esnasında çalıştırdığı birçok program bizleri yavaş açılan bir cihaza mecbur kılar.
Yavaşlamaya Sebep Olan Programlar
Adobe, Adobe Reader, Acrobat ve Creative Cloud gibi isimlerin yanında bir de genel olarak; sohbet uygulamaları, bulut depolama, oyun platformları, Bloatware programları da örnek gösterilebilir.
Bu programların bir kısmı işletim sisteminin kendisinden gelir. Bilgisayarın açılışı ile birlikte açılmaya ayarlanmışlardır. Bunun sebebi ise gerçekleştirecekleri güncelleme işlemini kolayca yapabilmelerini sağlamaktır. Sohbet programları da aynı şekilde açılışta aktif olmak üzere ayarlanmıştır ama bilgisayarınızı her açtığınızda hemen bu programa ihtiyaç duymuyor iseniz bu ayarı değiştirmeniz sizin hız kazanmanızı sağlayacaktır.
Böylece sohbete uygun olduğunuz anda programı kendiniz çalıştırırsınız. Bu işlem Windows açılışı esnasındaki hız kaybını önlemeye yönelik bir tedbir olabilir.
Bulut depolama; siz bilgisayarınızı her açtığınızda anında çalışır ki veri senkronizasyonunu sağlayabilsin. Bu tür uygulamalar verilerinizin ve dosyalarınızın yedeklenmesi ve kullanılabilir pozisyonda tutulması amacıyla bir harikadır.
Pc Açılışını Hızlandırmak
Tüm bu ayrıntılı bilginin son vurucu noktasına gelmiş bulunuyoruz. Ne işe yararsa yarasın, ne tür avantajlar sağlarsa sağlasın bu uygulamaların açılış esnasındaki otomatik başlatılması durumunu kapatmak hızınıza hız katacaktır. Bilgisayarınızın ayarlar kısmına girin. Arama çubuğuna başlangıç yazın. Karşınıza başlangıç ayarları çıkacaktır. Burada başlatma esnasında açılmasını istemediğiniz programlar için ayarı değiştirebilirsiniz.
SSD İle Bilgisayar Başlangıcını Hızlandırmak
Evet ssd kullanmazsanız bilgisayarınız yeterince hızlı açılmaz. SSD ye kurulu windows un açılması 3-4 saniye sürmektedir. Sizler için araştırdığımız en iyi ssd markaları konumuzuda inceleyebilirsiniz.
Ayrıca Bilgisayarınızı hızlandırmak istiyorsanız, bilgisayar hızlandırma yazımızı inceleyebilirsiniz.