Pazar, Ekim 6, 2024
Ana SayfaFinans - Forex - Kripto Paraİş Yeri Açma Kredisi Veren Bankalar 2021

İş Yeri Açma Kredisi Veren Bankalar 2021

Son zamanlarda geçirdiğimiz zorlu süreçler neticesinde birçok iş yeri kapandı birçoğu da kapanma noktasına geldi. İçinde bulunduğumuz ekonomik çıkmazın sonlanabilmesi için en temel şart da ticaretin canlılığını yitirmemesidir. Bu süreçler sonucunda da bankalar ve devlet iş yeri açanlara yeni teşvikler vermek için birçok plan hazırladı. Eskiden daha zor alınan bu krediler ve hibeler 2021 yılı içerisinde oldukça kolay hale geldi. Biz de bu içeriğimizde 2021 iş yeri açma kredisi veren bankalar ve bu bankaların şartları, faiz oranları gibi detayları ele aldık. Ayrıca devletin iş yeri açma için vermiş olduğu destekleri de detaylı şekilde şartlarıyla birlikte sizlere sunduk.

İş yeri açmayı düşünüyorum. Nereden başlamalıyım?

Öncelikle başarısız olmamanız adına tüm detayları planlayarak ilerlemeniz hem sizin hem de geleceğinizin daha sağlıklı olmasını sağlar. Bu konuda eğitim almış bir insansanız bütün bunların detaylarını zaten yapmış olmalısınız ancak bu içerikte her kesimden insan için bir iş yeri açmak için nereden başlamanız gerektiğini anlatacağız.

Öncelikle projenizi iyi çizmeniz gerekir. En basit bir işte bile müşteri potansiyelini belirlemeli ve ona göre konum almanız gerekir. Sektör analizleri yapmak başarınızı daha da arttıracaktır. Örneğin açacağınız iş yerinin yakınlarında benzer tarzda birçok iş yeri varsa başarı oranınız düşecektir. Üçüncü madde olarak da sermaye kullanımı gelir. İş yeri açarken kullanacağınız parayı tutumlu bir şekilde değerlendirmeniz gerekir. Tüm alınacak olan ürünlerin fiyatlarını en uygun sunan şirketlerden tedarik etmeye çalışmanız bu noktada çok önemlidir. Son olarak da açacağınız iş yerinin türüne göre bilgili olmanız gerekir. Yetersiz deneyime sahip olmanız her zaman dezavantaj olarak size geri dönecektir.

İş yeri açma kredisi veren bankalar hangileridir?

Öncelikle sıfırdan iş yeri açmak sizin de tahmin edeceğiniz gibi biraz zordur. Çünkü bankalar iş yeri açma kredisi verecekken sizi detaylı olarak inceleme altına alırlar. Kredinizin onaylanması için kredi puanınızın yüksek olması ve belirli bir miktar aylık kazancınızın olması şarttır. Burada dikkat edilmesi gereken önemli bir konu var. Daha önce devletten iş yeri açmak için herhangi bir hibe almışsanız bankalardan kredi almanız daha kolaydır.

Şu anda iş yeri açmak için kredi imkânı sunan bankalar arasında Ziraat Bankası, Vakıfbank ve TEB yer almaktadır.

  • Ziraat Bankası kullanarak iş yeri açmak

    Ziraat Bankası’ndan iş yeri için kredi alabilmeniz için yukarıda da söylemiş olduğumuz hibe desteğinden faydalanmanız gerekir. KOSGEB’in sunmuş olduğu bu hibenin detaylarını aşağıda bulabilirsiniz. KOSGEB ile anlaşmalı olan Ziraat Bankası, bu kredilerde faiz oranlarını da çok düşük tutmuştur. Ayrıca vade süresi de oldukça geniş tutulmuştur. 120 aya kadar kredi imkânı sunulur.

  • Vakıfbank kullanarak iş yeri açmak

    Vakıfbank hem iş yeri açmak isteyenlere özel kredi imkânları sunar hem de KOSGEB’den kredi almış olan girişimcilere düşük faiz ve geniş vadelerle kredi imkânı sunar. Tüm KOSGEB ve iş yeri açma kredilerinin detaylarını 0850 222 0724’ü arayarak öğrenebilirsiniz.

  • TEB kullanarak iş yeri açmak

    TEB de aynı Ziraat Bankası gibi KOSGEB üzerinden hibe almış olan girişimcilere kredi sunmaktadır. KOSGEB üzerinden kredi veya hibe aldıysanız 0850 200 0666’yı arayarak veya yaşamış olduğunuz yerdeki TEB şubesine giderek bilgi alabilirsiniz.

  • Diğer bankaları kullanarak iş yeri açmak

    Bu bankaların dışında diğer bankalara da farklı faiz oranları üzerinden iş yeri açma kredisi için başvurma şansınız bulunmaktadır. Bu bankalar arasında QNB Finansbank, Garanti BBVA, Türkiye İŞ Bankası ve Denizbank bulunmaktadır. İlgili bankaların müşteri hizmetleri numaralarını arayarak veya şubelerine ulaşım sağlayarak tüm detayları öğrenebilirsiniz.

KOSGEB kullanarak iş yeri için hibe nasıl alınır?

Hem bankalardan kredi alabilmek hem de girişimciliğe kâr ile başlamak için KOSGEB’den kredi almanız sizin için çok faydalı olacaktır. Ancak herkes bu hibelere başvurma şansı elde edemezler. Öncelikle KOSGEB’den iş yeri açmak için herhangi bir şekilde hibe alabilmeniz için belirli bir eğitim almış olmanız gerekmektedir. Girişimcilik sertifikası da denilen bu eğitim her türlü temel ve orta ölçekli bilgileri kapsamaktadır. İnternet üzerinden de bu eğitimi almak için başvuruda bulunabilirsiniz. Eğitimin herhangi bir ücreti olmadığı gibi bu dönemlerde de eğitimler online olarak yapılmaktadır.

Ayrıca her türlü sektöre hibe verilmemektedir. Desteklenen bazı sektörler bulunur ve sizin bu sektörler üzerinden iş yeri açma gibi bir planınızın olması gerekmektedir. Hangi sektörlerin desteklendiğini detaylı olarak öğrenmek için KOSGEB’in web sitesine giriş yapabilirsiniz. Bu desteklenen sektörlerden bazıları için ek eğitimler de gerekebilmektedir.

Bu eğitimleri tamamlamamış halde iş yeri kurmuşsanız bu hibe desteğinden faydalanmanız da mümkün değildir. Böyle bir senaryonun olmasını engellemek için çok detaylı araştırma yapmanızda fayda var.

Bütün bu eğitimleri tamamladıktan sonra herhangi bir sektörde iş yeri hibesine başvuru yapmak için bir şirket statüsünde olmanız gerekmektedir. Bu şirketin bireysel veya kurumsal bir şirket olması şarttır. Burada da bazı durumları gözünüzde büyütmemeniz gerekir çünkü artık şirketler bile internet üzerinden kolaylıkla açılabilmektedir. Örneğin çok düşük masraflarla internet üzerinden bu işi yapan bazı firmalara başvurarak bireysel şirket açabilirsiniz.

Tüm bu süreçler tamamlandıktan sonra da KOSGEB programlarına kaydınızı yaptırmanız gereklidir. Kaydınızı yaptırdıktan sonra bireysel veya sermaye şirketi oluşunuza göre ilk ödeme 5000 TL veya 10.000 TL olur. Daha sonra ise performans destekleri ile şirketinizi büyütmeniz amaçlanır.

İŞKUR kullanarak iş yeri için hibe nasıl alınır?

İŞKUR da engellilere özel iş yeri açmak için çeşitli teşvikler sunmaktadır. Bu hibe değerleri yaklaşık olarak 70.000 TL’ye kadar çıkabilmekte ve bu hibenin de çeşitli şartları bulunmaktadır.

Öncelikle gerçekten ihtiyaç sahiplerinin faydalanması amaçlandığı için engelli rapor oranına bakılır. Bu hibeden yararlanmak için engelli rapor oranı %40 ve üzeri olması gerekmektedir. Herhangi bir hastalıktan ötürü %30 engelli raporunuz varsa İŞKUR’un vermiş olduğu hibeye başvuru yapamazsınız.

Daha önce herhangi bir hibe kullanmış veya üzerine kayıtlı herhangi bir işletme bulunan engelli vatandaşlar da aynı şekilde İŞKUR hibe desteğine başvuru yapamaz.

KOSGEB de olduğu gibi iş yeri hibesinden yararlanmak için girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlamak gerekir. Aşamalara göre ödeme yapan İŞKUR, başlangıçta 5000 TL daha sonra 15.000 TL en son aşamada ise 45.000 TL hibe sunar.

Ayrıca bazı sektörlerde yapılacak olan işe uygun eğitim belgesi de istenmektedir.

Dün yayınlamış olduğumuz emeklilerle faizsiz kredi veren bankalar yazımızda da emeklilere sunulan tüm kredi avantajlarının detaylarına göz atabilirsiniz.

BENZER İÇERİKLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

popüler içerikler

SON YORUMLAR